Gyermekeinknek szüksége van a mi segítségünkre

 

 

Célunk, hogy minden gyermek megkapja a szükséges képzést ahhoz, hogy megfelelő módon tudjon beilleszkedni a társadalom normái közé.

Ezért a Habsburg Eilika Alapítvány speciális képzéssel gondoskodik mind a sérült, mind az egészséges gyermekek megfelelő szociális és mentális fejlődése érdekében.

 

Kezdeményezésünk a gyógylovagoltatásban már nagyon sok gyermek számára elérhetővé tette, hogy megtalálja azt a helyes utat, ami a szociális társadalmi közösségbe vezet. A sérült gyerekek lovagoltatása egy olyan tudományos felismerés lehetőségét kínálja, ami önbizalmat ad a testi, -lelki és szellemi megerősödéshez. Korai segítséggel meg lehet adni mindenki számárá, hogy megtalálja az egyensúlyt a helyes utat a természetbe, a barátságot egy lóval / pónival, aki a hátán viszi őt.

 

Ez elősegíti a gyerekek emócionális, verbális és testi koordinációját. Ezért csináljuk mindezt!

 

Ehhez jól képzett, erős lovakra van szükség, erről gondoskodik az alapítvány. Természetesen az állatvédelmi és állattartási szabályok betartásáva mellett. Ez biztosítja a nélkülözhetetlen szimbiózist. Nem csak célunk, hanem kötelezettségünk is az állatvédelem.

 

Mi megadjuk a gyerekeknek a lehetőséget, hogy lovagoljanak / lovastornázzanak, amit természetesen a szülőknek nem feltétlenül könnyű finanszírozni. Azonban mi segítünk, mert tudjuk, hogy ez a sport többet ad mint bármelyik más sport. A gyerekeknek felelősségérzetet, örömet és egyben bizalmat ad, és mindehhez társul még a friss levegőn való tartózkodás. Olyan környezetet teremtünk, ahol minden gyermek egyenlő lehetőségekkel rendelkezik. Így próbálunk hozzájárulni ahhoz, hogy magyarországon a szociális társadalmi egyensúly minden tekintetben megvalósuljon. Ezt testestül-lelkestül tesszük. Egy egészséges országért.

 

Kérjük az óvodákat, általános iskolákat és egyetemeket valamint más intézményeket, hogy legyenek segítségünkre, és mi ezt a segítséget tanszerekkel próbáljuk megfizetni. Szemelőtt tartva, hogy minden gyermek számára megadjuk annak lehetőségét, hogy megfelelő képzésben részesüljön.

 

Ahol a szükség, ott a segítség

 

Ennek az országnak nagy szüksége van segítségre 22 évvel a rendszerváltás után. Évek óta támogatunk kórházakat, ido˝sek otthonát, óvodákat és más szociális intézményeket.

 

A HABSBURG EILIKA ALAPÍTVÁNY megalapítása óta különbözo˝ tárgyi adományokat bo- csát rendelkezésre az arra rászorult szociális intézményeknek. Évek óta együtt mu˝ködik egy német baráti körrel, akik az adományokat felkutatják, összegyu˝jtik és ideszállítják Magyaror- szágra.

 

Ennek a baráti körnek a Mottója “Bizalommal Segíteni“. Tizenkét éve segítünk ott, ahol nagy szükség van rá. Az elmúlt 12 évben több mint 62 tonna segélyszállítmányt osztottunk szét.

 

Így tudjuk megteremteni a szociális társadalmi egyensúlyt Magyrországon.

 

Egy korábbi interjú Eilikával, részlet: „ Képzeljék el, hogy a nyári szabadság idején súlyos katasztrófa ér egy magyar kórházat.

Megállapítás a következő: Az orvosok kitűnően képzettek, azonban a legszükségesebb dolgok mégis hiányoznak. Budapesten a Semmelweis Egyetem kitűnő hírnévnek örvend, nemcsak magyar, hanem különböző nemzetiségű diákokat képeznek orvosoknak. A színvonal világhírű, az akarat meg van a segítséghez, viszont a feltételek, a körülmények embertelenek… és akkor itt van az a pillanat, amiért segítünk. Ha az alapítványon keresztül – némi segítséggel – hozzá tudok járulni a feltételek jobbá tételéhez, akkor szívesen állok elébe a kihívásoknak.

 

 

Miután Magyarország egy lapos, széles ország, így újra és újra megszenvedi a pusztító árvizet. Az esőzések és az állandó talajvíz jelenléte szabályosan tönkreteszik az egész vidéket. Így történt, hogy 1998 novemberében az egyik magyar magántelevízió társaság, a TV2 és a Habsburg Eilika Alapítvány közösen, magánkezdeményezésből segítséget nyújtottak az árvízkárosultaknak.Eddig ez volt a legnagyobb adomány akció a televízión keresztül, amit Magyarország látott. Több mint 3 000 000 forintot adományoztak az emberek. Ez a város kapta a legkevesebb segítséget. Egy nagyon szegény helység az Ukrán határ mellett, és több mint 4 hétig állt víz allatt, ezért a vájogházak teljesen lakhatatlanná váltak. A munkanélküliség extrém magas, a fizetések is nagyon alacsonyak és nincs szociális segély a károsultak részére.

 

Katasztrófában az azonnali segítség elmaradhatatlan

 

Hazánkban az utóbbi években drámaian megno˝tt a rendkívüli káresetek száma, ezért különösen fontosnak tartjuk, hogy azonnali segítséget nyújtsunk ott, ahol a legnagyobb szügség van rá. Sokszor a közvetlen találkozás a katasztrófa súlytotta területen élo˝ családok- kal segít megérteni, milyen hálásnak kell lenni minden elfogadható segítségért.

 

NAGYON KÖSZÖNÖM A TÁMOGATÁST!

Eilika Habsburg–Lothringen

 

1999 Tiszai árvíz